El discurs del rei

El film vol reproduir la història real del rei Jorge V d’Anglaterra, que va patir de quequesa fins els trenta anys fins que al final un terapeuta va aconseguir curar-lo. El director ens situa a la dècada del 1930 a la família del rei Jorge V, interpretat per Michael Gambon. Veiem una família dividida i amb poca comunicació. La mort del rei i l’abdicació del fill gran fa que Bertie (Colin Firth) s’hagi de convertir en rei.

La història ens centra totalment en Colin Firth com protagonista i en el que suposa per ell el problema de ser tartamut que va marcar el seu caràcter per la timidesa i la debilitat. És molt fàcil sentir el que ell sent tot i la distància que suposa la pantalla. En moltes ocasions quan no pot dir una paraula o es queda encallat només tens ganes de cridar-li el que vol dir amb la intenció que t’escolti. A més la pel·lícula confronta dos mons, la riquesa i la falta de caliu familiar del rei Jorge V d’Anglaterra (al que diuen Berni) i el món del terapeuta, humil i amb uns valors familiars molt marcats. Al film veiem com el rei perd la confiança en els terapeutes i poc a poc en sí mateix i això l’influeix en tots els aspectes de la seva vida. La seva dona (Helena Bonham Carter) és qui busca un nou especialista, Lionel Logue, interpretat per Geoffrey Rush.

Difícil no emocionar-se amb aquest relat i gairebé impossible trobar opinions negatives. Podem veure l’evolució que fa Colin Firth amb el pas del relat. En un principi coneixem la seva part més insegura i a mida que avança creixem i agafem seguretat al seu costat.

El guionista David Seidler aconsegueix de manera gairebé increïble que una pel·lícula que íntegrament es basa en el diàleg entre dues persones no es faci lenta sinó àgil de veure. Els actors estan minuciosament triats i plasmen al cent per cent la situació de l’època i les emocions que han de transmetre.

Colin Firth, guanyador d’un Globus d’Or com millor actor dramàtic aquest any per aquesta interpretació, aconsegueix donar al rei Jorge VI la veu que li falta. Ens mostra el que és la superació personal i el caràcter davant de les adversitats. Considero que és una pel·lícula increïble i altament recomanable per a tothom, independentment de les seves preferències cinematogràfiques.

1 comment on this postSubmit yours
  1. Molt bona. Obligat mirar la peli en VO

Fes un comentari

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Llums de la Ciutat © 2014 All Rights Reserved

Amb el suport de Llumsmedia de Produccions