Nostàlgia cinèfila als Verdi

Molts cops hem sentit la frase de “la moda sempre torna”, i a fe de Déu que és cert. Últimament, fins i tot, s’ha pogut comprovar amb el cinema. La raó encara no la veig molt clara, però el que si que es pot intuir, es que s’ha generat una curiositat per peces cinematogràfiques clàssiques que han suposat un punt i a part en el món del cel·luloide. El cinema clàssic s’ha posat de moda i jo me n’alegro.

Amb l’aparició de la TDT hem pogut viure el naixement de diferents canals de totes les temàtiques (alguns més decents que altres). Però el que s’emporta el premi a la idea més brillant i la meva simpatia és la Sexta 3. La iniciativa d’incorporar un canal dedicat exclusivament al cinema ha sigut acceptat per l’audiència molt favorablement i que es necessitava urgentment. Al seu èxit, cal sumar-li la seva programació ambiciosa amb films de totes les èpoques, clàssiques i independents que no són habituals a la petita pantalla. No cal dir que finalment ha triomfat un canal on no es veu gent insultant a la novia del torero de torn o de nois fibrats en busca de la noia de la seva vida (no passem per alt que tots treballen “en el mundo de la noche”).

Fa unes setmanes, es va posar en funcionament una iniciativa molt semblant, no menys interessant i llaminera. El passat 17 de Juny, als cinemes Verdi de Madrid i Barcelona, es va iniciar el cicle Un estiu de cinema amb els grans mestres on es poden visualitzar durant tot l’estiu grans obres mestres dels directors més prolífics i brillants. Les còpies han estat restaurades i amb una gran qualitat d’imatge, cosa que permet veure grans clàssics d’una manera única, amb versió original i amb la última tecnologia.

Les dues primeres obres que van donar el tret de sortida van ser la primera i segona part de la aclamada trilogia El Padrino de Francis Ford Coppola. Després de Coppola, podrem gaudir de quatre pel·lícules d’un dels pares de l’Spaghetti Western, Sergio Leone. De les quatre que es poden veure destaca El bueno, el feo y el malo. Un altre dels plats forts d’aquest cicle són dos de les obres més important del director i humorista Charles Chaplin: El gran dictador i Tiempos Modernos. La resta són grans peces del setè art de directors com Ingmar Bergman, Ernest Lubich, Luchiano Viscontti, François Tuffaut o Stanley Donen.

Veient l’èxit que està tenint aquest cicle, no es d’estranyar que es pugui extrapolar a altres cinemes i no només a l’estiu, sinó tot l’any i amb una cartellera més àmplia i amb més directors interessants que no s’han pogut incloure en aquest edició, com podria ser el cas    d’ Stanley Kubrick, Martin Scorsese, Howard Hawks o Alfred Hitchcock.

En definitiva, Un estiu de cinema amb els grans mestres és un regal per a tots els cinèfils i també per aquells que creuen que no hi ha vida més enllà de Crepúsculo o Harry Potter. Una dosi de bon cinema per gaudir de l’estiu i una gran alternativa per aïllar-se de la bullició de les terrasses d’estiu o els “chiringuitos” de platja.

Fes un comentari

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Llums de la Ciutat © 2014 All Rights Reserved

Amb el suport de Llumsmedia de Produccions